Nieuws Impulse Art Inspiratie
Webwinkel
Gastenboek

Impulse Art

Alles is continu in beweging. Acties of reacties, maar ook niet reageren of niet in actie komen, ontstaan vanuit een bepaalde impuls. Dit kan een impuls zijn vanuit een interactie met iets of iemand of een beweging vanuit jezelf. Een reactie gebaseerd op (geloofs)overtuigingen en/of maatschappelijke normen en waarden of vanuit innerlijke, oorspronkelijke kwaliteiten.

Het is die impuls die mijn werk doet ontstaan.

Lange tijd had ik een bepaald idee van hoe 'creatief' eruit moest zien, maar als je me had gevraagd “Hoe dan?”, dan had ik daar waarschijnlijk geen antwoord op kunnen geven. Als ik dat idee nu zou moeten omschrijven dan denk ik aan woorden als mooi, kleurrijk, perfect, verhullend en onvolledig. Een beeldvorming die mijn creatief bezig (kunnen) zijn steeds verder uitdoofde, omdat ik de ruimte om in te bewegen te klein had gemaakt en er in vast kwam te zitten.

Inmiddels is er veel gebeurd op dat vlak. Gaandeweg werd ik me bewust van de beeldvorming die me zo beperkte, welke overigens enkel mijn eigen werk betrof, en liet ik mezelf toe om (in mijn ogen) 'fouten' te maken. Gesteund maar ook geďnspireerd door mensen in mijn omgeving die veel voor me betekenen. Ik leerde mede door hun waardevolle reacties anders te kijken, echt te kijken. Ik verbaasde mezelf steeds weer dat wat ik voorheen fout had gevonden, juist zoveel extra gaf. Dat het naast of in plaats van ‘mooi voor het oog’ ook voelbaar werd, iets met me deed. En van daaruit kon ik me steeds meer gaan openstellen voor alle impulsen die mijn creaties voedden. Me laten inspireren en vooral die inspiratie zijn eigen weg laten vinden, zijn eigen vorm en zijn eigen moment.

Bij deze verandering hoort ook een nieuw, frisser podium. Tot stand gekomen in samenwerking met Henriëtte (Whale Design), waarvoor mijn oprechte dank!